Знайшли компроміс: мешканці Делятина таки розблокували дорогу



Вже другий тиждень тривала блокада на автомобільній дорозі державного значення Львів-Івано-Франківськ. Справа в тому, що мешканці селища Делятин обурені станом дороги, що пролягає від Делятина до селища Яблунів, повідомляє Франик. Мовляв влада вже давно обіцяє її відремонтувати але так нічого і не відбувається. Врешті решт терпіння селян закінчилось і вони вийшли на протест. Протягом 11 днів дорога була перекритою, це спричинило величезні затори, невдоволення проїжджаючих цією трасою пасажирів, влади. На протестувальників не діяли жодні переговори і вмовляння. Ситуація була неймовірно напружена і не відомо чим все могло закінчитися.

- джерело.

Та ось сьогодні врешті решт з’явилася інформація, що блокаду зняли. Це відбулося після того, як до селян приїхав голова ОДА Олег Гончарук, і після кількагодинних обговорень, обидві сторони зійшлися на тому, що на ремонт виділять 60 мільйонів гривень і ремонтувати дорогу розпочнуть негайно. Нагадаємо, що до цього влада виділяла 40 мільйонів, проте щоб повністю зробити ремонт цієї ділянки потрібно втричі більше. Тому селян не влаштовували такі умови. Кажуть, мовляв, ямковий ремонт тут не допоможе, дорогу не ремонтували вже кілька десятків років і вона вщент зруйнована. Тут неможливо їхати, дуже знищуються автомобілі тай взагалі пересування такою дорогою є небезпечним для життя водіїв і пішоходів. Але на 60 мільйонів вирішили все ж таки погодитися.

Результат перемовин зафіксували на папері відповідним рішенням, котре Гончарук одразу ж підписав. Додатково буде створюватися відповідна наглядова рада, що здійснюватиме контроль коштів, котрі виділятимуться на ремонт цієї дороги і весь процес ремонтних робіт.


Читайте також:


Залишити коментар: