“Жорсткий карантин на три тижні”: Аваков зробив важливу заяву



З’явилася інформація про підтримку міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим введення радикального локдауну.

- джерело.

Про це повідомляє «Україна 24», передає “Це моя Україна”.

Очільник МВС вважає, що потрібно ввести жорсткі карантинні обмеження якомога раніше.

«Моя особиста точка зору – що необхідно вводити локдаун якомога швидше, дійсно тривалістю три або чотири тижні, не потрібно ховатися за політичними гаслами або якимись зручними формулюваннями, тому що мова йде про дуже системних і великих ризиках для здоров’я наших людей», – зазначає міністр МВС.

Арсен Аваков має надію, що незабаром детально буде сформульовано програма з компенсаційними механізмами, озвученими президентом Володимиром Зеленським. Після цього, за його словами, є потреба в негайному введенні локдауна для переривання ланцюжка захворювань і для забезпечення безпеки країни від ситуації, коли кожен день буде вмирати більше 200 чоловік.

«У нас немає ситуації, щоб десь було добре, а де-то погано. У нас всюди ситуація приблизно однаково негативна … Я вважаю, що коли заповненість лікарень 70% – це грань катастрофи. Коли медична система завалиться – буде пізно реагувати », – додає Аваков.

Саме з цієї причини є потреба в якомога швидшої реакції, а також міністр згадує про важку ситуацію в державі. Зокрема, мова йде про катастрофічне становище бюджету, але ризики все одно підштовхують до прийняття серйозних рішень, де Арсен Аваков підтримує введення радикального локдауна.


Читайте також:


Залишити коментар: