Жінка народила дві двійні в один день, через рік: усі четверо малюків мали однаковий зріст



У селі Града Кременецького району кожен покаже добротну хату, де живуть Трачуки. Адже усі знають цю незвичайну сім’ю – тут ростуть дві двійні. Дітки народилися в один день через рік!

- джерело.

Молода мама сама з двійні

Молода жінка, стала мамою п’яти малюків уже в 25 років. Вона весела, щаслива, не відчуває такої втоми, як раніше, бо діти виросли.

Найстаршій донечці Юлі виповнилося 10 років. Двійнятам Денису і Даринці скоро вісім, а Костику та Оленці – сім.

Вони усі четверо в один день святкують день народження. Галас, сміх, жарти панують тоді у хаті.

Бо з року в рік і родину, і кумів, і батьків не полишає одна і та ж думка: як Люда і Микола умудрилися так вирахувати, щоб в один день з різницею в один рік народити дві двійні?!

Припускають, що книжок начиталися, тому і зуміли спланувати. Це ж питання цікавить і нас, – пише visnyk.lutsk.

– Так уже вийшло випадково, – сміється Люда. – Я сама з двійні. Моя сестра дуже хотіла народити чи близнюків, чи двійнят, але в неї діти різні.

Люда розповідає, коли на УЗД вперше почула, що носить під серцем двійню, хлопчика і дівчинку, з чоловіком невимовно зраділи.

А через три місяці після народження Дениса і Даринки жінка зрозуміла, що знову вагітна. Навіть у думках не могла припустити, що знову буде двоє малюків!

– Лікарка, яка мене обстежувала, питає: «Хто у вас є?» Відповідаю: «Старша дочка і двійня: хлопчик та дівчинка».

Каже: «Знову двійня. І що ви з ними будете робити?»

– «Як що? Глядіти!» Вона на мене так здивовано подивилася. А в мене і думки не було аборт робити! Чоловік у мене хороший, є за ким родити, батьки допомагають.

Коли Люда подзвонила Миколі і ошелешила другою двійнею, він подумав, що то жарт. Бо якось не вірилося, що так буває.

А коли наближався час пологів, у родині ще й пожартували, що старшим дітям подарунок буде. Люда сміється, що звістку про жінку, яка носить другу двійню, тобто про себе, почула у лікарняній черзі, де вагітні чекали прийому.

Вони, обговорюючи новину, не здогадувалися, що поряд з ними сидить ця унікальна мама. Неабияк здивувався і лікар, коли у неї почалися перейми.

«Скільки старшій двійні?» – запитав.

«Сьогодні рік», – відповіла. «Ви що, жартуєте?!» – аж не повірив.

Що цікаво, Люда народила другу двійню з тим самим зростом і вагою, як і першу! По 52 сантиметри, трохи більше трьох кілограмів.

Усі четверо дітей разом потрапили в лікарню

Спочатку, звісно, було важко глядіти одразу п’ятьох малих діток. Допомагали чоловікові батьки, з якими разом живуть, час від часу приїздила Людина мама.

Спочатку було трохи лячно, як справлятимуться з такою купою дітвори. Та сьогодні найважчий період уже позаду. Зі страхом Люда згадує, коли обидві двійні потрапили в лікарню із запаленням легень.

– Денискові і Даринці було тоді більше року, а Костику та Оленці – всього два місяці. В усіх кашель, висока температура. Добре, що свекруха і мама лишалися зі мною ночувати. Як ми це пережили?! – і тепер дивується Люда.

Діти зовсім різні. Хлопчики рухливі, дівчатка спокійніші. Щоб усіх разом добре було глядіти, чоловік змайстрував санки на чотирьох дітей, широку гойдалку одразу на всіх, щоб і мама змогла поряд сісти. Веселий щебіт у хаті втихає, хіба коли дітвора йде до школи. А коли настає вечір, дітки туляться до мами.

– Що ще у житті треба? – усміхається жінка. – Діти – то моє найбільше щастя.


Читайте також:


Залишити коментар: