«Жалілись, що немає зими? Тепер готуйтеся! З понеділка до -42 і cнiгoпaди»: синoптики шокувaли всіх пpoгнoзoм пoгoди на січень



Синоптики Українського гідрометцентру склали прогноз погоди на перший місяць 2020 року, розповівши про те, яка прогнозується середньомісячна температура і кількість опадів.

В тому числі, з їх слів, в середньому місячна температура прогнозується в межах 0-4 ° морозу, в Криму до 3 ° тепла, на 1,5-2,0º вище середніх багаторічних значень.

- джерело.

«Протягом місяця кількість опадів очікується 21-60 мм, в горах Криму до 124 мм, що для західних областей дещо менше, ніж на решті території в межах середніх багаторічних значень», – наголошується в повідомленні.
Більш того, синоптики склали коротку кліматичну характеристику січня.

«Абсолютний мінімальний показник температури повітря становить 23-37 ° морозу, в Харківській, Дніпропетровській, Київській, Сумській областях та в Карпатах місцями 38-39º морозу, в Черкаській та Луганській областях місцями 40-42º морозу, на узбережжі Криму 13-22º морозу; абсолютний максимум – 7-14 ° тепла, на Прикарпатті, в південних, Дніпропетровській, Кіровоградській областях до 15-18 °, в Криму до 21 ° тепла », – пояснили вони.

Також повідомляється, що найбільша висота снігового покриву зазвичай спостерігається в третій декаді січня і дорівнює в середньому 8-15 см, на північному сході країни до 27 см, на півдні країни сніговий покрив нестійкий.


Читайте також:


Залишити коментар: