“Жахливий факт про штам “Дельта”, імунна система у пастці”: медики про друге зараження у дітей і дорослих



Штам “Дельта” продовжує приголомшувати медиків усього світу своїм хитрим і агресивним підходом до інфікування населення. На даний момент фіксується стрімкий стрибок захворюваності та смертності від вірусу серед українців. Науковці проводять дослідження, виявляючи все новіші “підводні камені” епідемії.

- джерело.

Чергове дослідження показало, що після коронавірусу діти можуть бути потенційно схильні до повторного зараження не менш за дорослих.

У дослідженні порівнювалися титри антитіл у 57 дітей і 51 дорослого пацієнта з легкою або безсимптомною формою COVID-19. Інфекція була підтверджена ПЦР-тестуванням, після чого фахівці брали зразки крові у всіх учасників протягом 41 дня.

У всіх дорослих пацієнтів було відзначено значне зростання нейтралізуючих антитіл з моменту гострої фази захворювання до повного одужання. Однак у дітей динаміка збільшення титру антитіл була нижчою. Достовірність результатів була підтверджена за допомогою чотирьох різних тест-систем.

Як інформує “Molbuk”, у дітей не виникають антитіла після легкого перебіг коронавірусу. Антитіла виробилися у 76% дорослих учасників, імунна відповідь була відсутньою переважно у безсимптомних носіїв. У групі дітей антитіла виробилися тільки у 37% учасників, причому їх наявність або відсутність не було пов’язано з формою інфекції.Примітно, що у дітей без антитіл вони не виробилися навіть на 94 день після появи симптомів. У них також був відсутня клітинна імунну відповідь, в той час, як у безсимптомних дорослих він виробився.За словами вчених, що це дослідження проводилося торік до поширення дельта-варіанту коронавірусу, тому зараз неможливо сказати, чи збільшують ці особливості імунної відповіді у дітей ризик повторного захворювання.Але нещодавно ізраїльські вчені проаналізували ефективність вакцинації проти коронавірусу серед підлітків, зокрема вивчали протидію штаму Дельта. Дослідження показало, що вакцина Pfizer/BioNTech проти COVID-19 є високоефективною проти мутованої версії вірусу.


Читайте також:


Залишити коментар: