Земля належить українцям! Зеленський виступив з жорсткою заявою про купівлю землі. “Це маячня!”



Землю зможуть купувати лише громадяни України чи компанії

- джерело.

Президент України Володимир Зеленський виступає проти дозволу купівлі землі іноземцями. Про це він сказав під час зустрічі з аграріями, передає кореспондент РБК-України.

Зеленський запропонував провести широке публічне обговорення моделі ринку землі в Україні, оскільки це питання є дуже чутливим. “По-перше, щоб розвіяти всі міфи та всі маніпуляції, які посіяли у свідомості громадян за останні 20 років. По-друге, щоб знайти оптимальне і збалансоване рішення відкритого ринку землі”, – сказав він.

У той же час Зеленський запропонував своє бачення моделі ринку землі.

“Перше і головне: земля належить українцям. У моделі, яку пропонуємо ми з урядом, купувати або продавати землю зможуть тільки українські громадяни і українські компанії”, – повідомив президент.

Як заявив Зеленський, “страшилки про китайців, про арабів або про інопланетян, які вивезуть нашу землю вагонами, це маячня”.

Як повідомляло РБК-Україна, 2 вересня президент України Володимир Зеленський доручив новому Кабінетові міністрів до 1 жовтня внести в парламент законопроект про ринок землі, а Верховній раді – до зими скасувати мораторій.


Читайте також:


Залишити коментар: