Зеленський вирішив роздавати українцям гроші, деталі неочікуваної реформи



Команда президента Володимира Зеленського придумала хороший спосіб перемогти хабарництво, але не врахувала один нюанс.

- джерело.

Раніше прес-служба партії “Слуга народу” на каналі в Telegram розповіла про методи боротьби з тотальною корупцією в Україні. Політолог Андрій Головачов на своїй сторінці в Facebook прокоментував пропозицію про доноси на хабарників.

В “Слузі народу” заявили, що планують створити національну систему електронного управління, очистити прокуратуру, створити незалежні суди, впровадити конфіскацію незаконного майна, створення системи захисту свідків і розробка нового законодавства.

Але найголовніше, у Володимира Зеленського вирішили преміювати українців, які доповідають про виявлені факти корупції. На думку Андрія Головачова, такі заходи можуть спрацювати:

“Коли Зеленський заявив, що хотів би преміювати українців за те, що вони будуть сповіщати в органи про корупціонерів, то він мав рацію. Правий він тому, що українці дійсно ненавидять корупціонерів. Корупціонер викликає у суспільства огиду”.

У той же час, політолог вказав істотний недолік українців, який завадить Володимиру Зеленському боротися з корупцією.

За його словами, в Європі хабарництво не люблять, адже воно порушує рівноправність і ставить під удар гроші платників податків. А ось в Україні люди часто заздрять корупціонерам, яким вдалося вигідно влаштуватися і отримати можливість брати хабарі.

“Корупціонер для українця це людина, що добився життєвого успіху, в українському розумінні, звичайно. Людина, яка вписалася на хлібне місце, в систему, людина, яка “вміє жити“.

Корупціонер це приклад для наслідування підростаючого покоління, заможний наречений для дівчат і жінок. Мрія середньостатистичного українця це якраз стати корупціонером! Тому конкурси на охочих стати митниками, податківцями, прокурорами, суддями, набушниками, СБУшниками в сотні разів перевищують конкурси на охочих стати інженерами, хіміками або технологами”, – підкреслив Андрій Головачов.

Він упевнений, що преміювання буде тільки заохочувати почуття заздрості. Адже таким чином українці зможуть одночасно збагачуватися і мстити об’єкту наслідування.

При цьому ніхто і не думає боротися з корупцією, сподіваючись її очолити. Більш того, деякі чиновники примудряються заробити саме на ловлі корупціонерів. Андрій Головачов вважає, що Володимиру Зеленському необхідно змінити підхід з урахуванням українського менталітету:

“Боротьба з корупцією (точніше корупціонерами!) В Україні, в тому вигляді як це робиться зараз, не дає ніякого морального приросту, не викликає ніяких змін в суспільній свідомості і в громадських соціальних нормах.

Це боротьба бідних з тими хто “вміє жити”, – написав він.


Читайте також:


Залишити коментар: