Зеленський узаконив нові штрафи для українців, торкнеться всіх: подробиці рішення



Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким встановлюється відповідальність водіїв за порушення правил перевезення дітей. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

- джерело.

Повідомляється, що Володимир Зеленський поставив підпис під законом про адміністративну відповідальності за порушення правил перевезення дітей в автомобільному транспорті.

“Чинним законодавством не було передбачено норми, яка встановлювала б відповідальність за порушення правил перевезення дітей. Реалізація закону забезпечить усвідомлення ступеня відповідальності осіб, що перевозять дітей, і тим самим підвищить рівень безпеки дітей на дорозі, сприятиме зменшенню дорожньо-транспортного травматизму та смертності дітей. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування”, – пояснили в Офісі президента.

Як відомо, цей законопроект був затверджений Верховною Радою 29 жовтня. У документі прописано, що штраф за порушення правил перевезення дітей був встановлений на рівні 510 гривень (при першому порушенні) і 850 гривень (при повторному порушенні, скоєному в протягом року).

Виносити вердикти у цієї статті і штрафувати українців можуть співробітники патрульної поліції.

Додамо, що заборона на перевезення дітей, зріст яких менше 145 сантиметрів або не досягли 12-річного віку, в транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу, діяла на території України і раніше. (вона прописана в Правила дорожнього руху). Але відповідальність за його невиконання українцям не була передбачена.

Сам автор закону Дмитро Шпенов підкреслив, що нововведення також будуть поширюватися на таксі.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Раніше ми повідомляли про те, що українським підприємцям збільшили штрафи в 10 разів. І це пов’язано з тим, що днями Рада затвердила в першому читанні законопроект № 2172 «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду».

Даний документ, у першу чергу, торкнеться ті компанії, які торгують нехарчовими продуктами.

За умови, що нинішня Рада працює у “турборежимі”, цей документ цілком може запрацювати вже з початку наступного року.

Завдяки законопроекту, дозволять інспекторам виходити на перевірки тільки в тому разі, коли буде документально підтверджений факт небезпеки тієї чи продукції або інформація про те, що вона не відповідає визначеним вимогам.


Читайте також:


Залишити коментар: