Зеленський розповів, як утримати українців, охочих виїхати за кордон



В Україні будується інфраструктура та залучаються інвестори. Все робиться для того, щоб українці не залишали країну та не переїжджали за кордон.

Пише - джерело.

Про це розповів під час пресконференції президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання про українців, які хочуть покинути країну. Так, гаранта запитали, що він може запропонувати 23% опитаним українцям і 50% молоді зі сходу країни, які хочуть переїхати за кордон.

“Мені зрозумілий високий відсоток людей, особливо молоді на сході, які хочуть виїхати. Вони хочуть жити в стабільній ситуації, знайти себе. А для цього треба закінчити війну. Але є приклади, як-от Маріуполь: там багато всього зроблено, там дійсно сучасне місто і досить висока середня заробітна плата”, – говорив Зеленський.

Президент зазначив, що вже збудовано велику кількість інфраструктурних проєктів на Закарпатті та в Луганській і Донецькій області.

“Чому там? Тому що більшість людей не на сході, а переїхали. Багато з них не можуть себе знайти. Вони не дуже вірять у повернення на Донбас”, – додав гарант.

Зеленський також сказав, що багато жителів Донбасу, які переїхали в інші регіони, не почуваються вдома, але й у повернення до того, як завершиться війна, не вірять.

“Вони перебувають у різних містах – хтось переїхав до Одеси, Харкова, Львова, особливо IT-вці переїхали до Києва. Вони все одно не вдома, і іноді, я розумію багатьох із них, вони не можуть себе знайти. Багато хто не дуже вірить у повернення на Донбас. І навіть якщо вони вірять, а я спілкувався з багатьма з них, з підприємцями, вони кажуть: “Ви закінчіть війну, а ми завжди повернемося. Зараз мені треба купувати квартиру або будинок, а там, у Донецьку, у мене був будинок… У мене є якісь гроші, я хочу поїхати”. Хтось хоче вчитися і так далі”, – розповів він.

Президент підкреслив, що його мета – йти до завершення війни, будувати інфраструктуру, залучати інвесторів.

“Чому ми проводили економічний форум саме на Донбасі? Щоб інвестори бачили, що там безпечно. Чому я їду на Донбас і беру послів? Тому що вони є послами своєї країни. Я показую їм ситуацію, кажу: вкладайте гроші”, – підсумував він.


Читайте також:


Залишити коментар: