Зеленський підписав указ про вакцинацію населення: деталі



Президент Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення РНБО щодо вакцинації населення України від коронавірусу.

Повідомляє - джерело.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Як зазначається, згідно з рішення “Щодо Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року”, Кабінет міністрів України повинен затвердити Національний план вакцинації проти коронавірусу.

Так, має бути встановлена мінімальна кількість проведених щомісяця щеплень, визначити джерела та строки постачання вакцин для профілактики коронавірусної хвороби, та розробити план, згідно з яким більшість дорослого населення України має отримати вакцину від коронавірусу до грудня 2021 року.

Уряду також буде доручено провести переговори зі світовими виробниками вакцин від коронавірусу та залучити міжнародну допомогу для проведення кампанії з вакцинації населення.

Крім того, згідно з рішенням РНБО, МЗС повинне вжити заходів для збільшення ефективності співпраці з іноземними державами з метою постачання до України вакцин від коронвірусу.


Читайте також:


Залишити коментар: