Заразний і для тих, хто вже перехворів: зафіксовано першу смерть від штаму Омікрон



Попри те, що чимало фахівців вважали штам Омікрон менш проблемним,від нього вже помера людина. Омікрон є більш заразним за Дельту, однак важких випадків від нього не чекали. І ось.

- джерело.

У Сполучених Штатах зареєстрували першу смерть з новим штамом COVID-19 Омікрон. Водночас Оглядач зауважує, що 50-річний померлий не був вакцинований та мав серйозні проблеми зі здоров’ям.

Летальний наслідок зареєстрували в окрузі Гарріс штату Техас.

У США представники охорони здоров’я не вважають штам Омікрон більш небезпечним, ніж попередні варіанти коронавірусної хвороби. Водночас експерти стверджують, що загалом вакцинація та ревакцинація знижують ризик тяжкого захворювання.

Нагадаємо, інфекціоніст, доцент кафедри інфекційних хвороб Юрій Сухов розповів, що за будь-якої інфекційної хвороби має значення вірусне навантаження. Це означає, що для захисту від штаму коронавірусу Омікрон потрібно дотримуватися загальних карантинних правил: носити захисні маски, користуватися антисептиком і тримати соціальну дистанцію.

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що штам коронавірусу Омікрон поширюється швидше, ніж Дельта. Новим варіантом можуть заражатись повністю вакциновані пацієнти і ті, хто вже перехворів на COVID-19.

Раніше у фармацевтичній компанії Moderna заявили, що лабораторні випробування показали, що бустерна доза вакцини проти COVID-19 захищає від варіанта Омікрон. Водночас компанія планує розробити спеціальну вакцину для захисту від Омікрону.

Крім того, повідомлялося, що антитіла від вакцини Pfizer можуть бути в 40 разів менш ефективними проти штаму Омікрон, ніж проти COVID-19. До того ж попередні результати досліджень показали, що третя доза вакцини компаній Pfizer і BioNTech може нейтралізувати Омікрон. Двох доз препарату може бути недостатньо.


Читайте також:


Залишити коментар: