Заради побачень зі своєю донькою білоцерківчанин майже кожен день тероризує дзвінками поліцію (ВІДЕО)



В Білій Церкві, чоловік за рік понад 300 разів викликав поліцію, щоб побачити свою доньку. Однак колишня дружина не дає батькові зустрітися з дитиною навіть попри рішення суду, в якому у батька, Олександра Яхновського, є ухвала суду з графіком побачень із своєю чотирирічною Марійкою

- джерело.

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на сайт “04563.com.ua”.

Маленька дівчинка після розлучення батьків з 2016 року проживає з мамою. Тато запевняє, що аліменти платить вчасно, але дитину бачить лише кілька разів на рік. За 2017 рік Олександр 257 разів викликав поліцію. Однак, працівники поліції підтвердужють, що безсилі в цій ситуації.

В Україні немає процедури побачень з дітьми, тому фактично у цього батька немає жодних шансів побачити свою дитину. Однак, як пояснили у Мін’юсті, вихід у чоловіка є. Батьку радять писати заяву про відкриття кримінального провадження стосовно матері.

«Це є злісне невиконання судового рішення, за яке передбачена кримінальна відповідальність. Що може бути застосовано? Штраф і позбавлення волі до трьох років», – розповідає заступник міністра юстиції Світлана Глущенко.

За словами батька, на його заяви ніхто не реагує. А активісти відзначають, що в Україні немає жодного прецеденту, коли когось із батьків засудили б через заборону побачень.

Вдома, у Олександра є лише фотографію доньки. Ліжко чоловіка завалене паперами – тут річна боротьба за дитину. Бабусю до дівчинки теж не пускають, як і сестру Олександра. Кажуть, у шлюбі він прожив 16 років, але жінка начебто розлучилася, бо Олександр почав менше заробляти. Журналістам мати дитини відмовилась пояснювати причину війні з колишнім.

За словами голови громадської організації «Батько має право» Олександра Швеця, активісти подали до Верховної Ради законопроект, згідно з яким вводиться відповідальність.

«Не даєш батькові дитину – платиш 7,5 тисяч гривень. І так кожен раз. Другий – від 7,5 до 17 тисяч. І наступного разу ця дитина буде стояти за дверима, її будуть відпускати гуляти”, – відзначає Олександр Швець.

У Мін’юсті кажуть, що готові обговорити це питання з активістами. За їх даними, в Україні десятки тисяч заборон на побачення із дітьми, однак офіційної статистики немає.


Читайте також:


Залишити коментар: