Залишились лічені дні! З українських магазинів зникне найпопулярніший товар у чеку. Депутати внесли проект закону



Цілком можливо, що незабаром з українських магазинів зникне звичний атрибут. Депутати внесли до Парламенту проект закону про обмеження пластикових пакетів на території України. Подробиці повідомляє УНН.

- джерело.

Депутати дев’ятого скликання вирішили наслідувати приклад розвинених європейських держав. Вони підготували проект закону про обмеження обороту пластикових пакетів на території України і направили його на розгляд до Комітету екологічної політики.

Даний законодавчий інструмент повинен покласти край пластиковим забруднень, яких з кожним роком стає все більше.

«Якщо такий закон приймуть, буде заборонено розповсюдження чи продаж в об’єктах роздрібної торгівлі та об’єктах ресторанного господарства таких типів пакетів: легкі пластикові пакети і оксораскладние пластикові пакети», – повідомляє видання.

Тобто з українських магазинів зникне самий звичний атрибут – пластикові пакети. Об’єктам торгівлі буде дозволено використовувати тільки біо-розкладаються пластикові пакети зі спеціальним маркуванням і пакети особливого типу для транспортування свіжого м’яса і риби.

Крім цього, варто відзначити, що даний проект закону містить пропозиції про безпечну утилізацію пластикових пакетів, які не відповідатимуть прийнятим нормам.


Читайте також:


Залишити коментар: