“Залишили чоловіка помирати на морозі”: трьох патрульних звинувачують у смерті затриманого



Пацівникам поліції загрожує позбавлення волі на термін від семи до дев’яти років із позбавленням права обіймати певні посади.

- джерело.

Трьом патрульним поліцейським оголосили про підозру за перевищення службових обов’язків, що призвело до смерті потерпілого.

Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції.

17 лютого патрульні отримали повідомлення про порушення громадського порядку в одному з районів Києва. Прибувши на місце події, працівники поліції виявили агресивного молодика, котрий поводився неадекватно та, ймовірно, перебував під дією наркотичних речовин. Своєю чергою, патрульні спробували затримати порушника, однак останній став чинити опір. Відтак працівники поліції застосували спецзасоби. Порушника затримали та викликали “швидку медичну допомогу”.

Згодом патрульні вирішили відвезти чоловіка до місця його проживання. У зв’язку з тим, що затриманий постійно намагався вийти з машини та не бажав їхати додому, патрульні висадили його з машини біля міста Вишгород. Уранці місцеві жителі знайшли труп. За попереднім оглядом судово-медичного фахівця людина померла від переохолодження.

Дії патрульних кваліфікували за ч. 3 ст. 365 КК України, санкція цього кримінального правопорушення передбачає позбавлення волі на термін від семи до дев’яти років із позбавленням права займати певні посади.


Читайте також:


Залишити коментар: