Залишаться без пенсій: названі категорії, яким у 2020 році не дадуть виплати



Пенсії жителям ОРДЛО зможуть знову виплачувати після деокупацію Донбасу.

Пенсії в Україні виплачуватимуться не всім категоріям. Жителі ОРДЛО поки не будуть отримувати виплати. Вирішення цієї проблеми пов’язано з процесом деокупацію. Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба повідомив, що жителі окупованого Донбасу зможуть отримувати виплати після звільнення цієї території від окупантів.

- джерело.

“Для ЄС виплата пенсій на окупованій території – це правозахисне питання, це дуже важливий нюанс. Вони не можуть не наполягати на тому, що це потрібно робити, але вони так само розуміють, що одна справа хотіти щось зробити, а інше – це мати технічну можливість і можливість в плані безпеки. Зараз, в нинішній реальності, таких можливостей немає “, – сказав Кулеба.

За словами віце-прем’єра, коли на окупованому Донбасі запрацює Пенсійний фонд і платіжні системи, тоді можна буде запускати процес виплат.

“Тому рішення цієї проблеми безпосередньо зав’язано на процес деокупацію. Буде там Пенсійний фонд, будуть працювати платіжні системи – можна буде рухатися далі”, – резюмував Кулеба.


Читайте також:


Залишити коментар: