За порушення карантину в Польщі депортували 5 українців і заборонили їм в’їзд на 5 років



Прикордонники з Тупліце, шо у Любуському воєводстві, затримали 5 громадян України.

- джерело.

— Причиною затримання було недотримання умов карантину після перетину східного кордону, — інформує майор прикордонної служби Йоанна Конєчняк.

Минулого четверга, 13 серпня, прикордонники з Тупліце зупинили мікроавтобус на українських реєстраційних номерах для стандартної перевірки.

А автобусі перебувало шестеро громадян України. Під час перевірки їхніх документів було встановлено, що п’ятеро з них приїхали до Польщі наприкінці травня і не пройшли обов’язковий 14-денний карантин, надаючи фіктивні адреси проживання в Польщі під час прикордонного контролю. Відразу після перетину зовнішнього кордону Європейського Союзу вони поїхали до Німеччини, — повідомляє Йоанна Конєчняк, прес-речник командувача відділу Надоджанського відділення прикордонної служби.

Командир прикордонної служби через порушення закону іноземців виніс рішення, зобов’язавши їх повернутися до своєї країни. Також молодикам видали 5-річну заборону в’їзду до Польщі та інших країн Шенгену. Всіх п’ятьох громадян України, віком від 20 до 32, років на наступний день привезли до Медики та передали українській стороні.


Читайте також:


Залишити коментар: