З’явилися подробиці розмови Трампа із Зеленським



У ході розмови американський лідер заявив, що очікує від нового українського президента проведення реформ.

- джерело.

Президент США Дональд Трамп нагадав Володимиру Зеленському про необхідність проведення реформ, у тому числі в контексті продовження викорінення корупції в Україні. Про це в понеділок, 22 квітня, повідомляє прес-служба Білого дому за підсумками телефонної розмови Трампа із Зеленським.

Напередодні повідомлялося, що президент США подзвонив Зеленському, щоб привітати його з перемогою на президентських виборах в Україні.

“Президент Трамп побажав йому успіхів і назвав вибори важливим моментом в історії України, зазначивши мирний і демократичний характер виборчого процесу”, – підкреслюється в повідомленні.

Американський лідер також запевнив Зеленського в продовженні підтримки України.

“Трамп підкреслив непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і висловив свою прихильність спільній взаємодії з обраним президентом Зеленським та українським народом проведення реформ, які зміцнять демократію, підвищать добробут і викорінять корупцію”, – додали в Білому домі.

Раніше ЗМІ дізналися, що інавгурація Зеленського може відбутися 28 травня. Згідно із законом, вона повинна бути проведена не пізніше за 3 червня. Точна дата буде визначена після оголошення результатів виборів.


Читайте також:


Залишити коментар: