З’явилися нові специфічні симптоми штаму “Дельта”: лікар розповів, як розпізнати небезпеку



Мутації штамів коронавірусу спричиняють появу нових симптомів, вчасно розпізнавши які лікарі отримують більше часу на те, щоб попередити імовірні ускладнення.

- джерело.



Львівський лікар, який є радником з медичних питань міського голови Львова, Тарас Жиравецький розповів “ТСН” про нові симптоми, які спостерігаються у хворих з штамом “Дельта”.

В багатьох хворих спостерігається втрата апетиту, нудота і, як наслідок, стрімка втрата ваги навіть за відсутності особливої активності і рухливості.

Ще однією проблемою, з якою зустрічаються пацієнти, що піхопили мутовану “Дельту”, є стрімкі стрибки температури тіла. Спочатку температура тіла піднімається до високих показників, а потім через 3-4 днів раптово приходить в норму, або падає навіть до показника 35,8. Далі знову починається підвищення температури до 37.2 градусів, або навіть вище.

За словами Тараса Жиравецького, якщо хворий ще не знає про те, що підхопив коронавірус, такі стрибки температури за присутності інших симптомів застуди мають змусити людину замислитися над тим, щоб звернутися до лікаря і зробити ПЛР-тест.


Читайте також:


Залишити коментар: