З розривом печінки і синцями на все тіло: побитих у Білорусі протестувальників показали на фото. 18+



Білоруські протестувальники, побиті співробітниками силових відомств після затримань, проходять лікування в лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) в Мінську.

- джерело.

Видання TUT.BY поговорило із шістьма пацієнтами – чоловіками і жінками від 19 до 34 років, які показали свої травми і назвали діагнози.

“Ось лише коротко з діагнозів: черепно-мозкова травма, численні забої та синці, травматичний шок, струс головного мозку, вибухова травма, осколкові поранення і навіть розрив печінки”, – йдеться в повідомленні.

Хтось із учасників протесту досі перебуває в реанімації, когось нарешті виписують додому, але попереду ще місяці лікування та реабілітації.

Медики обурені, що до пацієнтів, які постраждали від побиття в ізоляторах, не приходять судово-медичні експерти, щоб задокументувати пошкодження.

“Взагалі, експерти приїжджають у лікарню, але не до таких пацієнтів. Нагадаю, виклик здійснюється слідчим, який веде справу”, – пояснив один із докторів.

Фото 18+

Олексій, перебуває в реанімації. Досі не може самостійно встати, через що справляє нужду через катетер.

В Олексія всі ноги – суцільний синяк.

Максим. Вийшов у магазин за сигаретами і біля під'їзду був важко побитий. Сусіди по палаті кажуть, що чоловік періодично йде в забуття. У нього – розрив печінки.

Олександр. Всі його ноги і сідниці фіолетові від побоїв. Його "зустріли" у дворі біля свого будинку.

Марія. У неї потрапила світлошумова граната.

Дівчина досі не чує одним вухом.

Спалах засліпив Марію, і тільки лінзи, які вона носить через поганий зір, допомогти не втратити здатність бачити.

Кирило. Отримав вивих плечової кістки внаслідок побиття. За словами хлопця, у відділенні міліції його змушували підняти руки, а коли одна з них не піднімалася, то били знову.

На сьогодні в лікарнях Білорусі госпіталізовано 150 осіб.


Читайте також:


Залишити коментар: