З нового 2020 року вартість сигарет злетить: названі нові ціни



Вартість тютюнових виробів в Україні буде підніматися до 2021-го року

- джерело.

В Україні ціни на сигарети будуть підвищуватися незалежно від типу тютюнових виробів, в тому числі і для електронних сигарет. Партія “Слуга народу” розробила і прийняла в першому читанні законопроект №1210, який передбачає різке зростання акцизів.

Як повідомляється в прийнятому законопроекті, тепер за пачку звичайних сигарет з січня 2020 го доведеться віддавати 22,7 грн акцизу, а за пачку “сигарет”, які застосовують в електронних пристроях для куріння – 24,2 грн. Тобто їх ціни можуть вирости на 1,5 грн більше, ніж ціни на звичайні сигарети.

Уже в 2021-м акциз на пачку (паралельно зростатиме і ціна) збільшиться до 27,2 грн, а на електронні сигарети – до 29,1 грн.

Варто також нагадати, що раніше українцям підготували нову систему штрафів. Як відомо, відповідний законопроект вже розроблений урядом, а в даний момент тривають узгодження по документу. Йдеться про штрафи для порушників, які не дотримуються правила дорожнього руху. Автори документа хочуть зробити “відв’язування” штрафів і різних стягнень в адміністративному і кримінальному кодексах прожиткового мінімуму і законом неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.


Читайте також:


Залишити коментар: