“З нас досить”: українці масово тікають з Польщі, здали нерви



Чверть мільйона українців хочуть кинути заробітки в Польщі і виїхати на Захід

- джерело.

Про це йдеться в матеріалі польського видання Money.

«Це означає, що у кожного другого іноземця, що працює в Польщі, є план від’їзду», – йдеться в звіті «Українці на польському ринку праці», підготовленої компанією по набору іноземців EWL і коледжів Східної Європи Варшавського університету.

В основному українці хочуть переїхати до Німеччини, Чехії, Норвегії, Нідерландів, Швеції і Великобританії. Також кожен 20-й працюючий в Польщі і готовий до від’їзду українець мріє переїхати в США. Самі українці визнають, що до переїзду їх спонукають вищі заробітки і поведінка польських роботодавців.

«З нас вистачить нелегальної роботи, зарплат в конверті, обманів при зніманні житла і роботи понаднормово», – відзначають заробітчани.

Нечесність роботодавця вказується в якості основної можливої ​​причини відмови від роботи в Польщі. При цьому суворі умови праці, сімейний стан і кращі пропозиції є відносному неважливими стимулами для переїзду з польських земель.

«Ми вважаємо за краще заробляти краще», – зізнаються заробітчани.

В даний час тільки кожен четвертий українець планує продовжити працювати в Польщі. І приблизно кожен третій ще не розглядав цю проблему.

«Співробітники з України не просто думають покинути Польщу. Вони вже повільно це роблять, а інші вже готуються. Наприклад, все більше людей вивчають німецьку мову, тому що це буде основним напрямком для міграції », – зазначив голова профспілки робітників з України в Польщі Юрій Карягин.

І приклади жорстокого поводження з працівниками з України множаться в Польщі.

Так, наприклад, роботодавець з Сілезії не заплатив українським працівникам і залишив їх без гроша, а також навіть без даху над головою напередодні Різдва.


Читайте також:


Залишити коментар: