З кожного по 400 грн: всіх українців змусять страхуватися



Застрахованими повинні бути всі. Так вирішили народні депутати, які наразі працюють над новим законопроектом говориться №9163. Вони пропонують ввести обов’язкове медичне страхування.

- джерело.

Ціна питання

Сума щомісячних внесків на кожного українця наразі ще розглядається, але на думку депутатів, це має бути не менше 400 гривень на місяць.

Що увійде в пакет страховки?

У проекті зазначений той самий перелік медпослуг, що і в нинішньому законі. Це екстрена медична допомога, первинна допомога – лікування у терапевта, сімейного лікаря та педіатра; спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога; паліативна медична допомога і реабілітація; медичну допомогу дітям до 16 років, ведення вагітності і пологи.

Конкретний перелік безкоштовних послуг буде відомий лише в 2019 році, після ухвалення держбюджету.

Ціна на медпослуги буде однаковою у всіх медустановах. Те, що не увійде в програму, по суті, і повинна покрити медстраховка.

Також у законопроекті зазначено, що може покривати страховка. Це діагностика, лікування, профілактика, реабілітація і ліки. Перелік послуг буде залежати від договору зі страховою компанією.

Хто оплатить?

Оплачувати страховку зобов’яжуть роботодавця, в разі, якщо громадянин не має роботи, за нього платитимуть місцеві органи влади (з податків).

Звичайно, тепер кожен працюючий залишиться без частини зарпати. адже скоріш за все більшість роботодавців вираховуватимуть кошти з зарплатні.

Скільки коштує індивідуальна страховка?

До 2000 грн/рік – у більшості страхових за такі гроші готові записати до лікаря, забезпечити виклик лікаря додому, покрити невідкладну допомогу.

Від 3300 грн/рік – сюди входить виклик лікаря додому, візит до лікарів державних медустанов, оплата ліків на 800 грн на рік при хворобі, невідкладна допомога.

Якщо людина потрапила на стаціонар – можна отримати до 70 тис. грн компенсації за ліки. На стоматологію передбачено 300 грн на рік.

Від 7000 грн./рік – виклик лікаря додому, послуги травмпункту, забезпечення ліками на суму 1500 грн в рік, візит до лікарів у державних і приватних медустановах. На ліки при лікуванні на стаціонарі – до 100 тис. грн.

На стоматологію компенсують 800 грн.

Кому можуть відмовити у страховці?

Застрахуватися зможуть не всі. Страхові компанії можуть відмовитися продати поліс ДМС людям з iнвалiднicтю, тим, хто перебуває на обліках в диспансерах, має вади cepця, гeпzтити, тeбepкульоз, цyкpoвий дiaбет, стpaждає на епілепсію, pak, пcиxiчними або вeнepичними зaxвopюваннями, коли-небудь вживав нapкoтики.


Читайте також:


Залишити коментар: