З 6 грудня уряд посилює обмеження для “жовтої” зони карантину: як працюватимуть школи



МОЗ змінило правила роботи шкіл у “жовтій” зоні карантину, а з 6 грудня почнуть діяти посилення карантинні норми. Зокрема працювати зможуть лише школи, де вакциновано 100% працівників закладу освіти. Раніше це стосувались лише “червоної” зони.

- джерело.

З 6 грудня уряд посилює обмеження для "жовтої" зони карантину: як працюватимуть школи


Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я.

Нові правила роботи шкіл у “жовтій” зоні
З 6 грудня очно зможуть навчатись учні 5-11 класів лише тих закладів освіти, де усі працівники отримали щеплення від COVID-19, принаймні однією дозою. Раніше у жовтих зонах дозволялось 80% вакцинованих, але водночас це стосувалося і роботи початкових шкіл.

При цьому для “червоної” зони карантину жодних нових обмежень не придумали. Школи так і продовжують працювати за умови повної вакцинації всіх працівників навчального закладу.

Нові обмеження “жовтої” зони
Згідно з нововведеннями, українці, які не отримали принаймні одного щеплення від коронавірусу або не матимуть негативного тесту, або сертифікату про одужання, у “жовтій” зоні не зможуть:

взяти участь у проведенні всіх масових заходів (це стосується культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних та інших заходів);
відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни;
відвідувати бари, ресторани, кафе та інші заклади.
При цьому банки, АЗС, ветеринарні та продовольчі магазини, аптеки працюватимуть, як зазвичай. Туди можна приходити без щеплення та сертифіката. Але обов’язковим залишається носіння маски та дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра.

Нові правила жовтої зони з 6 грудня


Читайте також:


Залишити коментар: