З 1 січня зміняться ціни на доставку газу: хто платитиме більше, а де тариф знизиться



Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), опублікувала проєкти рішень щодо затвердження цін.

- джерело.



З початку 2022 року, з 1 січня, тарифи на доставку газу в Україні зміняться. У середньому розподіл газу може зрости у ціні на 4,1%. Але тарифи зростатимуть нерівномірно.

Про це повідомляє Консультаційний центр для населення “ГазПравда”.

Розрахунки облгазів для сталого функціонування газорозподільних систем варіюються залежно від кількох факторів: регіону, кількості споживачів, розміру витрат.

За інформацією НКРЕКП, ТОВ “Газпостачсервіс” Вінницької області матиме найбільший тариф – 2,95 грн. за кубометр (з ПДВ). Водночас “Київгаз” отримає найменший тариф – 38 копійок за кубометр.

Відповідно до НКРЕКП, ціни на послуги зростуть як мінімум у 25 постачальників, у тому числі “Закарпатгаз” збільшать з 2,136 грн за кубометр до 2,388 грн, “Чернівцігаз” – з 2,136 до 2,568 грн, “Харківміськгаз” – з 0,42 до 0,51.

Водночас для “Хмельницькгазу” ціни на розподіл газу можуть знизити з 1,992 до 1,848 грн.

Цифри, що представлені у проєктах НКРЕКП ще не затверджені, тому вони ще можуть змінитися після обговорень з громадськістю, експертами та представниками облгазів 13-15 грудня. Вже затверджені дані після обговорень опублікують на офіційному сайті Нацкомісії.


Читайте також:


Залишити коментар: