З 1 квітня франківці платитимуть за проїзд у маршрутках більше



Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради затвердив нові тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті. Вартість однієї поїздки зросте до 5 і 6 гривень в залежності від часу доби.

- джерело.

Начальник Управління транспорту і зв’язку Олег Ганчак зазначив, що питання підняття тарифу на проїзд обговорювалося на громадських слуханнях. За результатом громобговорень була пропозиція винести питання на виконком.

Рішенням виконкому нові тарифи становитимуть 5 грн за поїздку з 6 до 20 години та 6 грн за поїздку з 20 до 23 години. Зараз тариф на проїзд у міських маршрутках Івано-Франківська становить 4 гривні.

Попередньо передбачалося, що проїзд з 20 до 23 год. коштуватиме 7 грн за поїздку, але за пропозицією Руслана Марцінківа тариф встановили у розмірі 6 грн за поїздку.

Рішення зобов’язує перевізників “неухильно дотримуватися вимог нормативно-правових актів щодо перевезення пільгових категорій громадян, які мають право безоплатного проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування з 10.00 год. до 16.00 год. без обмежень, до 10.00 год. та після 16.00 год. у кількості 3 пільгових місця в кожному транспортному засобі”.

Право на пільговий проїзд матимуть і учні міських шкіл. Вони безкоштовно їздитимуть з 7:00 до 19:00 год., за винятком вихідних, святкових днів і канікул.

З 7 до 21 години щоденно безкоштовний проїзд буде для учнів: школи № 1, школи № 6, № 11, № 22, за винятком вихідних, святкових днів і канікул.

У суботу з 7:00 до 21:00 години безкоштовно користуватимуться маршрутками учні: школи № 1, школи № 11 та Української гімназії № 1.

Рішення вступить в дію з моменту внесення відповідних змін в Договори та оплати перевізниками всіх штрафних санкцій, але не раніше 1 квітня.

Нагадаємо, у січні 2018 року франківські перевізники вимагали підвищення тарифів на проїзд і погрожували страйком – заявляли, що приватні автобуси на маршрути не виїдуть. Тоді міський голова Руслан Марцінків обіцяв, що не погодиться на ультиматуми перевізників, а з тими, хто не виїде на маршрути, будуть розірвані договори. Пізніше Руслан Марцінків заявив, що до обговорення тарифу на проїзд повернутися навесні.


Читайте також:


Залишити коментар: