Євросоюз закриє повітряний простір для всіх російських літаків — голова Єврокомісії



Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила під час брифінгу, що Євросоюз закриє небо для Росії через повномасштабну агресію країни проти України.

Пише - джерело.

У ЄК пропонують заборонити всім зареєстрованим у РФ та контрольованим Росією літакам приземлятися, злітати чи пролітати над територією ЄС. Це стосуватиметься абсолютно всіх російських літаків, зокрема приватних бортів російських олігархів.

Фон дер Ляйєн також наголосила, що Євросоюз вперше профінансує купівлю та доставку зброї до третьої країни, яка зазнала атаки.

«Також у ЄС заблокують машину кремлівських ЗМІ. Державні RT і Спутнік, а також їхні відділення, більше не зможуть розповсюджувати брехню, щоб виправдовувати війну Путіна», — заявила очільниця ЄК.

Євросоюз також запровадить новий пакет санкцій проти Білорусі. Обмеження стосуватимуться ключових секторів економіки країни та громадян Білорусі, які допомагають Росії у повномасштабній війні проти України.

Фон дер Ляйєн відзначила вражаючу стійкість українського народу та хоробрість президента Володимира Зеленського, заявивши, що вони надихають Європу. Вона додала, що ЄС готовий із розкритими обіймами прийняти всіх українців, які залишать країну через вторгнення РФ.


Читайте також:


Залишити коментар: