“Якщо у вас ці симптоми хвороби, вірус потрапив у мозок і мучитиме місяцями”: медики про небезпеку штаму “Омікрон”



Штам “Омікрон” з величезною швидкістю поширюється світом і Україною. Медики з великою тривогою спостерігають за тим, як цей варіант вірусу активно витісняє штам “Дельта”. Науковці зазначають, що вірус здатен перебувати в організмі впродовж багатьох місяців, попри будь-який перебіг самого захворювання. У декого вірус виявлено у багатьох органах після 6 місяців після очевидних проявів недуги.

- джерело.



Як інформує “Obozrevatel”, підступний вірус за лічені дні потрапляє в усі органи, де потім розмножується впродовж кількох місяців.

Про це йдеться у результатах дослідження Національних інститутів охорони здоров’я США, проаналізовано було 44 померлих від коронавірусу тіла.

З’ясувалося, що вірус здатний розходитися по організму, навіть якщо людина переносить хворобу легко чи безсимптомно. При цьому поза легенями він зазвичай не викликає сильних запалень, імунна відповідь організму в цих відділах порівняно слабка.

Крім того, стало відомо, що на перших етапах після зараження коронавірус циркулює в крові людини і через неї може потрапляти в мозок і серце.

У мозку COVID-19 виявляли на 230-й день (понад сім місяців) з моменту появи симптомів. У п’яти із шести пацієнтів, чиї зразки оцінювали дослідники, коронавірус виявили у всіх відділах мозку.


Читайте також:


Залишити коментар: