Якою буде зима і чи чекати снігу на Новий рік: синоптики дали відповідь



Українські синоптики розповіли, якою буде зима 2021-2022 років і чи варто очікувати снігу на Новий рік.

- джерело.

Про це повідомляє телеканал “Україна 24”.

Згідно з народною прикметою, за якою наші предки дізнавалися погоду — чи ховаються горобці під краї дахів — на сильні холоди чекати не варто. Чим раніше птахи починають гніздитися під дахами, тим холоднішою буде погода вже у грудні.

Прогнозувати її, за словами Інни Кукліної, завідувачки відділом у музеї під відкритим небом, можна із допомогою дерев, білок і навіть лушпиння від цибулі. Як зазначає фахівець, якщо ви берете до рук цибулину і з неї спадає верхня шкірка, останні листочки потрібно знімати ножем.

“Ось це ознака того, що буде холодно. А якщо легко сходить, то не дуже холодно”, – говорить Кукліна. Водночас вона попереджає, що достовірними такі прогнози не можна вважати. Це пов’язано з тим, що клімат постійно змінюється і ці ознаки не спрацьовують.

Тим часом, синоптик Укргідрометцентру Олександра Хала зазначає, що перші дні грудня українці зустрінуть із похолоданням та снігом.

“Можна сказати, що зима прийде за розкладом і з відповідною погодою. У Києві ми очікуємо мокрий сніг, швидше за все, стійкого снігу ще не буде. А на сході та північному сході температура буде нижче, і може утворитися стійкий сніговий покрив”, – каже фахівець.

Крім того, у Всесвітній службі погоди в Україні на новорічні свята обіцяють невеликі морози – до -5 градусів. Щоправда, на сніг чекати не варто.

Запис Якою буде зима і чи чекати снігу на Новий рік: синоптики дали відповідь спершу з’явиться на Слово News.


Читайте також:


Залишити коментар: