Як зрозуміти, що ви знайшли справжнє кохання



Ми часто буваємо не впевнені в своїх почуттях: це просто дружня симпатія, або ми дійсно нарешті знайшли свою “половинку”? Вчені пропонують три питання, відповіді на які допоможуть нам краще зрозуміти свої почуття.

Психологи досліджують, що відрізняє міцні і гармонійні союзи від тих пар, які спалахують і швидко гаснуть. Вони кажуть, що для міцного шлюбу потрібно, щоб обидва партнери чесно і щиро відповіли “так” на три питання, пише Газета.

- джерело.

1. Чи хотіли б ви дружити з цією людиною? Іншими словами, могли б у вас з цією людиною бути насичені та плідні відносини, якби ви не були сексуальними партнерами і не збиралися заводити дітей?

Таке питання відразу ж виключає тих, з ким нас пов’язують в першу чергу фізичний потяг або плани, не прив’язані до повсякденного життя.

Коли я говорю “Я тебе люблю”, чи дійсно я кажу “Мені подобається жити поруч з тобою, навіть якщо ми не пестимо один одного і не будуємо спільні плани на майбутнє”?

2. Чи поважаєте ви цю людину як особистість (з її перевагами, способом життя, цінностями)? Поважаєте ви її ставлення до світу і відносини з іншими людьми незалежно від її поведінки по відношенню до вас?

Це дозволяє нам оцінити, чи любимо ми іншу людину не тільки за те, що вона нам дає (і що може закінчитися), але і за те, як вона взаємодіє зі світом (а це може тривати вічно).

Чи дійсно наше освідчення в коханні відповідає словам “Я люблю тебе як подарунок світу, лише твоя присутність в ньому − це подарунок”?

3. Чи готові ви змиритися з тим, що деякі недоліки ніколи не зникнуть?

Недоліки, які вже зараз дратують вас день у день, майже напевно і далі будуть змушувати скрипіти механізм вашої пари: звичка розкидати речі або потреба неодмінно зустрічатися з друзями кожні вихідні. Чи означає моє “Я люблю тебе”, що “Мені вдалося переконати себе, що з часом все, що мене не влаштовує, згладиться”?

Або я можу сказати “Те, що я люблю в тобі, настільки потужне, унікальне і таке бажане, що я люблю тебе, попри те, що відрізняє і завжди буде відрізняти тебе від мого ідеалу”? Чи можу я сказати собі з відвертістю, що люблю тебе справжнього?


Читайте також:


Залишити коментар: