Я сам батько і розумію! Зеленський зробив емоційну заяву. Співчуває вся країна



Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих під час повені на Закарпатті та Івано-Франківщині.

- джерело.

Президент України Володимир Зеленський передав слова підтримки родині школяра Сергія Церуша, який загинув у селищі Воловець Закарпатської області. Тіло хлопчика рятувальники виявили сьогодні. Напередодні він вийшов подивитися, як піднялася вода у річці Вича, і його понесла течія.

«Я сам батько і розумію, яке це горе для родини. Співчуваю батькам», – сказав Володимир Зеленський.

Також Глава держави висловив співчуття у зв’язку із загибеллю Бориса Когуча з Івано-Франківщини. 20 травня 62-річний чоловік послизнувся, розчищаючи стічну канаву до річки, впав у воду та зник. Його тіло знайшли в Калуші, в річці Млинівка.

Раніше Глава держави мав розмову з очільниками областей, що потерпіли від повені.

Володимир Зеленський зателефонував виконуючому обов’язки голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ярославу Галасу, щоб почути оперативну інформацію про наслідки паводку на Закарпатті, повідомляє прес-служба облдержадміністрації в п’ятницю, 24 травня.

Окрім того, Глава держави доручив облдержадміністрації тримати ситуацію під контролем і запевнив, що в разі необхідності готовий особисто прилетіти на Закарпаття, щоб проконтролювати ліквідацію наслідків паводку.

Галас розповів президенту про підтоплення дворів та сільськогосподарських угідь, а також про зруйновані укріплення берегів.

“Більш повна картина про руйнівні наслідки стихії буде відома наступного тижня, відразу після того, як комісія по районах проведуть інвентаризацію і оцінять завдані збитки. Проте вже зараз зрозуміло, що Закарпаттю доведеться звертатися до Кабінету Міністрів України з проханням виділити області з резервного фонду кошти для ліквідації наслідків негоди”.

Нагадаємо, вранці 24 травня в Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що в західних областях України в результаті паводків пошкоджено декілька десятків будинків. Закарпатська область постраждала найбільше – за станом на 7:00 24 травня залишаються підтопленими 23 житлових будинків. Також водою зруйнований міст місцевого значення на Закарпатті і пошкоджені ще 150 мостових переходів.


Читайте також:


Залишити коментар: