“Wypie*dalaj stąd, ku*wo”: На молодих українців в Польщі напали нетверезі поляки [+ВІДЕО]



Цей випадок стався у суботу, 22 травня, о 19.30 год. в місцевості Осовець, що неподалік від міста Ополе.

Пише - джерело.

Автомобіль з українцями, в якому перебувало двоє хлопців та двоє дівчат, виїжджав з території Сребрного озера, де вони того дня відпочивали. При виїзді були електронні ворота, які потрібно було відкрити натисканням кнопки, тому молоді люди вийшли з машини і почали розмовляти між собою українською. Поряд стояло двоє молодиків, яким не сподобався акцент відпочивальників.

За попередньою інформацією, саме з цього й розпочався конфлікт. Спершу один з поляків, агресивно налаштований, плюнув у вікно автомобіля. Намагаючись нікого не провокувати, молоді люди закрились в салоні. Проте це не допомогло. Один з чоловіків перекрив їм дорогу, тому вони не могли спокійно виїхати з території. В той же час обидвоє молодиків ображали українців, лаялися, кричали та погрожували їм розправою.

Але на цьому все не закінчилася. Агресивний поляк спочатку розбив бокове дзеркало. Потім почав бити у вікна — кулаками та ногами. За якусь мить він відійшов, але повернувся і вдарив кулаком в задню шибу автівки. Скло розлетілося по всій машині.

На шум і крики вибігла незнайома дівчина — але це допомогло, бо нападники злякались очевидців події та втекли. Українці одразу викликали поліцію. Коли та приїхала, зловмисників вже не було.

Патрульні склали протокол, а молоді люди поїхали додому. Вже по дорозі вони зустріли тих же поліцейських, які затримали одного з нападників.

За пошкодження чужого майна громадянину Польщі загрожує від 3-х місяців до 5 років позбавлення волі. Окрім того, українці збираються писати спільну заяву у справі ксенофобії та расистської поведінки поляків, які скоїли на них напад.


Читайте також:


Залишити коментар: