Вже з початку року: українці виходитимуть на пенсію по-новому



Стали відомі нові умови.

Через реалізацію пенсійної реформи в ПФУ вирішили нагадати українцям актуальні умови виходу на заслужений відпочинок

- джерело.

Про це інформує прес-служба ПФУ.

У відомстві нагадали, що право на заслужений відпочинок мають ті українці, які досягли необхідного віку і мають за плечима необхідну кількість страхового стажу.

«Для виходу на пенсію у 2020 році після досягнення віку чоловіками 60 років і жінками 59 років (з 1 квітня 2020 року — 59 років 6 місяців) потрібно мати страховий стаж не менше 27 років. З кожним наступним роком страховий стаж, який дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме і в 2028 році необхідний страховий стаж складе 35 років», — підкреслили в прес-службі.

У фонді також нагадали українцям, що через проведення пенсійної рефоры кількість необхідного для виходу на пенсію стажу з кожним роком зростає.

Якщо в українця після досягнення зазначеного пенсійного віку немає необхідного страхового стажу, то він зможе вийти на заслужений відпочинок по віком трохи пізніше — після досягнення 63 або 65 років.

«А у разі відсутності необхідного страхового стажу для призначення пенсії за віком після 60 і 63 років, пенсію можна отримати після 65 років. Але для цього потрібно мати мінімум 15 років страхового стажу. Якщо людина буде продовжувати офіційно працювати і отримає необхідний страховий стаж, то пенсія може бути призначена відразу після його придбання», резюмували в ПФУ.


Читайте також:


Залишити коментар: