“Вже з 1 жовтня українських пенсіонерів чекає неприємний сюрприз”: Що станеться з пенсіями і кого омине ситуація



З 1 жовтня на українських пенсіонерів чекає неприємний “сюрприз”. Стосується він розміру виплат. Немало пенсіонерів можуть залишитися без хоч незначної, але допомоги.

- джерело.

Як інформують “Факти”, перша заступниця міністра соціальної політики Дар’я Марчак заявила наступне:

“З жовтня цього року до програми підвищення доходу осіб похилого віку буде включено 1,676 млн пенсіонерів віком від 70 до 74 років, які отримують пенсію у розмірі, що не перевищує 10 340 грн.

Таким пенсіонерам щомісячно доплачуватиметься по 300 грн так, щоб загальна виплата не перевищувала 10 340 грн”, — зазначила заступниця міністра.

При цьому кількість одержувачів підвищеної пенсії, за інформацією Мінсоцполітики, охоплюватиме близько 4 млн громадян.

Крім того, для осіб 70+, які мають повний страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків), з жовтня 2022 року встановлюється мінімальний розмір пенсій.

“Такі пенсіонери отримуватимуть виплати у розмірі 3000 грн. Якщо громадяни віком від 70 до 80 років мають меншу тривалість страхового стажу, виплата їм становитиме не менше ніж 2 500 грн.

Якщо такій людині вже більше 80 років, то така виплата становитиме не менше ніж 2 700 грн”, — повідомила Марчак.

Також з 1 жовтня, у зв’язку зі збільшенням мінімальної зарплати до 6 700 грн, збільшується і мінімальний розмір пенсій за віком для непрацюючих пенсіонерів, яким виповнилося 65 років та які мають повний страховий стаж.

Мінімальний розмір пенсії для такої категорії громадян становитиме 40% мінімальної заробітної плати, тобто 2680 грн.


Читайте також:


Залишити коментар: