Виявлено новий штам COVID-19: вчена пояснила, для кого він небезпечний



Новий штам коронавірусу B.1.1.529, виявлений у Великій Британії, навряд чи буде більш небезпечним, ніж Дельта-штам. Він не становитиме загрози для людей із повноцінним імунітетом.

- джерело.

Виявлено новий штам COVID-19: вчена пояснила, для кого він небезпечний


Про це в ексклюзивному коментарі OBOZREVATEL розповіла докторка медичних наук, лікарка-вірусологиня Алла Мироненко. “Суто теоретично він не буде більш агресивним, ніж Дельта-штам, тому що він селекціонувався на імунодефіцитній особі”, – зауважила вона, маючи на увазі, що штам був виявлений у пацієнта, хворого на СНІД.

За її словами, люди з імунодефіцитом специфічно реагують на будь-який вірус, а не лише на COVID-19, тому для оцінки рівня небезпеки нових штамів їхні випадки захворювання не варто брати до уваги.

“Це стосується будь-якого вірусу, а не лише коронавірусу. Наприклад, грип. Він не схильний до довгої циркуляції в організмі, але в імунодефіцитних дітей він може виділятися з організму протягом двох тижнів, хоча у людини з повноцінним імунітетом цей період становить п’ять днів у кращому випадку”, – розповіла медикиня.

Вона пояснила, що тематичні наукові дослідження були проведені в Японії.

Так, “для людей із повноцінним імунітетом цей новий штам коронавірусу не буде являти загрози. Це суто теоретично. А практично треба брати вірус і вивчати”, – додала Мироненко.


Читайте також:


Залишити коментар: