Витягли з ресторану за волосся: відео затримання Саакашвілі



У Мережі з’явилося відео із затриманням лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі в київському ресторані «Сулугуні»

- джерело.

Про це повідомляє Телеграф з посиланням на «Українська правда».

На записі видно, як чоловіки в формі з ліхтарями забігають у заклад, «кладуть» на підлогу політика, після чого виводять його з приміщення, тримаючи за волосся.

Як повідомлялося, раніше польські прикордонники поінформували, що Саакашвілі прийнятий на території Польщі. 12 лютого соратники Саакашвілі заявили про його затримання невідомими в центрі Києва. В СБУ, Генпрокуратурі та поліції Радіо Свобода повідомили, що Саакашвілі не затримували. Пізніше Державна прикордонна служба заявила, що Саакашвілі повернули в країну, звідки він «прибув, порушуючи українське законодавство».

У липні 2017 року Саакашвілі указом Президента України втратив українське громадянство. Дія його закордонного паспорта громадянина України після втрати громадянства скасована.

10 вересня 2017 року він потрапив на територію України, не пройшовши прикордонний контроль. У вересні суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив йому в позовних вимогах державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

Проти Саакашвілі порушено низку кримінальних справ в Грузії, яка вже тривалий час добивається від України його видачі.


Читайте також:


Залишити коментар: