Виплати на дітей: скільки грошей отримають українки в декреті



Традиційно відпустка за вагітністю та пологам триває 126 календарних днів

- джерело.

В Україні зросли виплати матерям по догляду за дитиною. Про це повідомили представники Міністерства соціальної політики України. “Розмір середньоденної допомоги за вагітністю та пологам зріс на 25,6% порівняно з аналогічним періодом торік. За квітень становив 245,1 гривень”, – повідомили у прес-службі Фонду соцстрахування.

За даними відомства, у січні-квітні соцвиплати зросли на 25,6% Традиційно відпустка за вагітністю та пологам триває 126 календарних днів. Таким чином, середня сума декретних становить 30,9 тис. грн.

Протягом 4 місяців 2019-го Фонд соцстрахування направив на фінансування допомоги за вагітності та пологами 1,1 млрд грн. Загалом допомогу за вагітності та пологам отримують застраховані громадяни. Ці кошти компенсують втрату заробітної плати за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами. Крім того, в декретну відпустку можуть піти не лише матері, але і батько або бабуся, дідусь чи інші близькі родичі.

З квітня в Україні запровадили нові соціальні виплати багатодітним сім’ям. На третю і кожну наступну дитину щомісяця платитимуть 1,7 тис. грн. Гроші нараховуватимуть на дітей до 6 років.


Читайте також:


Залишити коментар: