“Вимагали $80 тисяч”: спливли жахливі подробиці жорстокої розправи над українським IT-шником.



Відомого IT-шника Андрія Заканича могли жорстоко вбити через велику суму грошей

- джерело.

Про це йдеться в ухвалі районного суду Черкас.

Як відомо, айтішника Андрія Заканича жорстоко вбили в Черкасах 18 вересня 2019 року. І як в суді розповіла цивільна дружина загиблого, чоловік сильно конфліктував з колишніми колегами.

Повідомляється, що перед розправою вони вимагали у Андрія Заканича $80 тисяч. Тому зараз основна версія, яку розглядають силовики – майновий конфлікт потерпілого з IT-фахівцями зі Львова.

Зокрема, загиблий Андрій Заканич працював у компанії “Моребіс”, у якої були філії в Черкасах та Полтаві. Дана компанія надавала послуги з аутсорсингу для американської фармацевтичної фірми HealthPrecision. Але робота, яка була прописана в договорі, не була виконана.

За словами дружини, Андрій звільнився з “Моребіс” і через якийсь час заснував власну фірму, куди перейшла і частина співробітників. Він отримав від HealthPrecision новий контракт і продовжив роботу з замовником. Але колишнім колегам це не сподобалося і вони стали погрожувати йому фізичною розправою і вимагали $79,5 тисяч.

В документах суду сказано, що у травні 2019 року ПП “Моребіс LV”, зареєстроване у Львові, судилося з постраждалим з вимогою спростування недостовірної інформації та стягнення моральної шкоди в сумі 100 тисяч гривень. Тоді суд не прийняв до розгляду позовну заяву.

Нинішнім рішенням районний суд Черкас дав силовикам повний доступ до всіх рахунків, майна, записів відеокамер, телефонних переговорів співробітників львівської компанії.


Читайте також:


Залишити коментар: