“Вибиває зуби, ламає щелепу і гвалтує”: Україною розгулює небезпечний маніяк, відомо вже про серію злочинів (фото)



Родичі благають знайти злочинця.

- джерело.

У Крижопільському районі Вінниччини влітку 2019 року вбили молоду жінку і двох чоловіків, а в грудні того ж року – намагалися зґвалтувати жінку.

Родичі жертв підозрюють, що в районі може діяти маніяк або організована банда зловмисників, пишуть “Факти”.

Однак, поліція цей факт заперечує.

Журналісти помітили, що ці злочини сталися на місцевому залізничному вокзалі або так чи інакше пов’язані з ним.

Вбивство 32-річної жінки

У ніч з 23-го на 24 серпня 2019 року в селі Голубече Крижопільського району вбили 32-річну матір двох дітей Олену Брагарник.

“Сестра і її діти жили з нашою мамою. Олена працювала без свят і вихідних у кафе недалеко від Крижополя. Увечері власники кафе підвозили її до залізничного вокзалу. Звідти вона поверталася додому через колії, вулиці та закутки. Олена добре знала цю дорогу.

23 серпня близько 22-ї години вона йшла додому і розмовляла по телефону з другом. Раптом Олена пронизливо закричала в трубку: “Відпустіть мене!” Зв’язок обірвався… Друг Олени телефонував багато разів, але сестра не відповідала”, – розповіла журналістам сестра загиблої Валентина.

Вона зазначила, що разом із чоловіком почала пошуки сестри, також підключилися поліцейські.

“Оглядали городи, посадки кукурудзи, сади, кущі, покинуті будинки вздовж дороги. Близько о пів на третю ночі мій чоловік першим побачив у слабкому світлі ліхтаря мобільного телефону щось біле на землі. Це був бюстгальтер сестри! Поруч валялася її жовтенька курточка. В яру і заростях за кілька сотень метрів від дороги ми знайшли оголене тіло Олени”, – розповіла жінка.

Вона повідомила, що голова загиблої була в крові.

У жінки була зламана щелепа, вибиті зуби, розбитий череп, підборіддя вбите в черепну коробку. На руці були великі синці. Крім того, жертві завдали чотири ножових поранення в серце.

Біля тіла поліцейські знайшли мобільний телефон, розірвану білизну і золотий ланцюжок. Зловмисники не чіпали коштовності, вкрали тільки 500 гривень. Судмедекспертиза показала, що жінку не зґвалтували.

“У сестри не було ворогів, вона ніколи не конфліктувала з відвідувачами кафе. Алкоголь не вживала. Але незадовго до трагедії Олена скаржилася, що на вокзалі її з ніг до голови розглядав незнайомець у чорному одязі. За день до смерті Олена прибігла додому страшенно перелякана. Коли йшла вулицею біля покинутого будинку старої школи недалеко від нашого будинку, то почула шурхіт. Ніби хтось зачаївся і хотів напасти”, – розповіла сестра загиблої.

“Один односельчанин розповів, що бачив вночі двох підозрілих чоловіків, які поспішно йшли від місця вбивства до вокзалу. Один – у капюшоні, другий з борідкою. Пошукова собака поліції взяла слід до дороги і там втратила його”, – додала вона.

Родичі Олени Брагарник.

Жорстокі побиття та спроба зґвалтування

Анатолій Рудько із села Заболотне Крижопільського району помер у лікарні після побиття.

“3 серпня Анатолій віз товариша з села в Крижопіль. Вів машину друга. Горілку не пив. Близько 19 години сказав мені, що скоро повернеться… Не повернувся. Далі його телефон не відповідав.

В обід 4 серпня сусіди повідомили, що мій чоловік у реанімації районної лікарні без документів і без свідомості. Чоловікові намагалися перерізати горло. Поріз глибиною десь півтора сантиметра, артерії та вени не зачепити. Голова розбита з правого боку. Мабуть, від сильного удару в скроню. Утворився набряк мозку. Ліва рука, спина і ліве стегно в ножових порізах… Сильний крововилив”, – розповіла дружина загиблого Вікторія Рудько.

Чоловіка до того ж обікрали, забравши документи і телефон. Його знайшли в парку без свідомості, 23 серпня він помер у лікарні. За словами родичів і друзів, ворогів у чоловіка не було.

Дружина та діти Анатолія Рудька.

У липні минулого року з Крижопільського вокзалу в лікарню доставили ще одного побитого чоловіка, незабаром він помер у лікарні.

У жовтні оперативники затримали підозрюваного в Одеській області. За версією поліції, нападник підкараулив свою жертву в туалеті біля вокзалу, побив і пограбував.

У грудні біля залізничних колій на місцеву жительку, яка поверталася додому з роботи, напав невідомий. Жінку побили і намагалися зґвалтувати.

Як розповідали місцеві жителі, в цей момент по рейках йшов локомотив. Машиніст кинувся на допомогу потерпілій. Побачивши його, насильник втік. Свідок запам’ятав, що нападнику на вигляд близько 30-35 років, зріст близько 175 сантиметрів. Він був одягнений у темну куртку з капюшоном.

Журналісти зазначили, що хоча рідні та близькі загиблих акцентують на схожості злочинів, поліція запевняє у протилежному. Зокрема, попередній начальник обласної поліції Юрій Педос стверджував, що злочини з маніяком не пов’язані.

“Розслідування вбивства молодої жінки триває. Щодо смерті молодого чоловіка встановлено, що в лікарні він помер від запалення легенів. Досі триває слідство за фактом нанесення йому тілесних ушкоджень.Справа про смертельне побиття ще одного чоловіка на залізничному вокзалі на розгляді в суді. Поки що вироку обвинуваченому немає”, –прокоментували злочини в відділі комунікацій Головного управління Нацполіці у Вінницькій області. Зґвалтування жінки в грудні минулого року також не розкрите.


Читайте також:


Залишити коментар: