Втратила сім’ю через обстріл: 10-річна дівчина з Вугледара знайшла нову родину у Львові



Десятирічна дівчинка Вероніка з Вугледара, яка втратила сім’ю під час обстрілу та лікувалася у Львові, знайшла нову родину. Вона приєднається до одного з львівських дитячих будинків сімейного типу. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Пише - джерело.

Таке рішення 5 серпня ухвалив міськвиконком. Про те, що йдеться саме про 10-річну Вероніку з Вугледара, підтвердили у пресслужбі Львівської міської ради. Раніше Суспільне розповідало історію дівчинки.

Вероніка — єдина, кому вдалось вижити після обстрілу укриття 9 квітня, її рідні загинули. Під завалами дівчинку знайшли сусіди. Уламок снаряда потрапив їй в голову, на лівій руці відірвало великий палець, праву — частково паралізувало. Спочатку Вероніку госпіталізували до лікарні в Дніпрі, згодом — доправили у Лікарню святого Миколая. Там дитині провели операцію на сітківці ока. Також на неї чекала операція з видалення уламка снаряду з голови.

Загалом у Львівській міській територіальній громаді функціонують 11 дитячих будинків сімейного типу, де виховують 77 дітей, та 13 прийомних сімей, в яких виховують 22 дитини.

Львів’ян закликають ставати патронатними вихователями, названими батьками чи батьками-вихователями та допомагати дітям, які залишилися без батьківської опіки. Охочих запрошують звертатися до “Служби у справах дітей” за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1 каб. 523, 519.

Контактні телефони: (032) 235-40-40, 297-58-83.


Читайте також:


Залишити коментар: