Всі раділи, що долар падає? А тепер погляньте, що відбулось з гривнею і який курс закладений вже на понеділок



Україна зараз має дуже вигідну ситуацію на світових ринках. Таку думку висловив у студії “5 каналу” Ілля Несходовський, директор Інституту соціально-економічної трансформації.

- джерело.

“Всі чудово пам’ятають, що в нас є сезонність – на грудень завжди відбувається девальвація. Якщо в початку року прогноз експертів був у районі 28 гривень (за долар – ред.), потім він знизився до 26-ти, а в результаті, враховуючи останні дані зі світових ринків – то у нас може залишитися 25,5 максимум, наскільки може девальвувати гривня в кінці цього року, початку наступного. Тому цей прогноз ґрунтується на тому, що в нас дуже вигідна ситуація на світових ринках”, – нагадав експерт.

Він зазначив, що дії Мінфіну, що виходить на світовий ринок з облігаціями, Нацбанку, який тримає високу облікову ставку – створюють “можливі негативні ризики в майбутньому, тому що яким буде рішення нерезидентів – питання залишається відкритим”.

“Тому закладений курс 27 – це поки що з тим ризиком і ризиком з приводу того, що економіка недостатньо стала, якщо ситуація на світових ринках зміниться, і якщо ми не украдемо транзитний договір з “Газпромом”, це вплине на наш валютний ринок, і тоді, можливо, 27 буде оптимістичним сценарієм”, – пояснив Несходовський.

За його словами, такий курс, наближений до реалістичного прогнозу.


Читайте також:


Залишити коментар: