Вражаючі цифри: селяни масово виїжджають на заробітки



Безробіття серед сільського населення України становить 10,9%.

- джерело.

Економічно активне сільське населення налічує 5,6 млн осіб, за деякими даними, 2 млн з них – трудові мігранти.

Про це під час круглого столу на тему “Сільський та аграрний розвиток: стан та перспективи” повідомила завідувач відділом секторальних прогнозів та кон’юнктури ринків Інституту економіки та прогнозування НАНУ Тамара Осташко, пише “Укрінформ”.

Осташко зазначає, що за 10 років чисельність сільського населення скоротилось на 16%. Також вона наголосила на тому, що економічно активного сільського населення від 15 до 70 років зараз 5,6 млн осіб.

За даними науковця, загальна кількість зайнятих у сільському господарстві становить 2,9 млн осіб. Повідомляється, що рівень безробіття серед сільського населення України становить 10,9%, серед міського населення – 9%.

“Інша вражаюча цифра – це обсяги трудової міграції. Якщо за офіційними даними кількість трудових мігрантів становить близько 7% від соціально-активного населення, то, за неофіційними оцінками, кількість трудових мігрантів із села сягає 2 млн осіб. Якщо кількість активного сільського населення – 5,6 млн осіб, то 2 млн трудових мігрантів – це багато”, – наголосила Осташко.


Читайте також:


Залишити коментар: