Воєнний стан в Україні і нові обмеження: бути чи не бути



В Офісі президента прокоментували, чи запроваджуватимуть воєнний стан в Україні у зв’язку із загрозою вторгнення Російської Федерації.

- джерело.

Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що всі чутки про це є фейками, пише



РБК-Україна
.

За його словами, цей фейк поширюють російські ЗМІ та українські “спеціальні олігархічні канали”.

“Його підхопили і деякі українські діячі, які намагаються привернути до себе увагу та не здатні придумати нічого кращого, ніж розносити фейки”, – заявив Подоляк.

Він додав, що Україна вже не перший рік обороняється “без такого специфічного політико-юридичного стану, як воєнний стан”: “І не вважає за потрібне застосовувати його зараз – навіть на тлі наявної інформації про загрозливу військову активність на території Росії поблизу наших кордонів”.

Нагадаємо, 31 жовтня в американському виданні The Washington Post вийшла стаття, в якій йшлося про збільшення кількості російських військ і техніки поблизу кордонів України. Зазначалося, що ці маневри викликали серйозну стурбованість в урядових колах США і Європи.

Також на початку листопада в західних ЗМІ почала з’являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю виданню Military Times повідомив, що Росія сконцентрувала біля кордону з Україною 92 тис. військовослужбовців і готується до вторгнення наприкінці січня – на початку лютого 2022 року.


Читайте також:


Залишити коментар: