Водійка не побачила: В Одесі трамвай розрізав жінку-пішохода навпіл



Винуватицю дорожньої пригоди, в результаті якого загинула 80-річна одеситка, засудили до умовного терміну ув’язнення. Про це стало відомо з рішення Приморського районного суду.

- джерело.

Кривава трагедія сталася в серпні 2018 року на перетині вулиць Старопортофранківській і Градоначальницькій. Тоді очевидці в соцмережах публікували моторошні кадри: трамвай наїхав на літню жінку, ампутувавши їй кінцівки. З множинними травмами потерпілу доставили в лікарню, де вона померла, не виходячи зі стану шоку.

Судом встановлено, що трамвай був справний, а причиною страшної події стала неуважність водія: перед тим, як рушити, водій не переконалася, що починати рух безпечно. Свою провину водій трамвая не заперечувала.

«У судовому засіданні водій трамвай визнала себе винною в повному обсязі, в скоєнні кримінального злочину, зазначеного у вироку, і підтвердила, що із зазначених підстав вона, керуючи трамваєм випадково наїхала на пішохода, в скоєному кається», – йдеться в матеріалах суду.

Суд врахував, що водій трамвая щиро кається, активно співпрацювала з правоохоронцями і добровільно відшкодувала матеріальні збитки сім’ї загиблої, і прийшла до висновку, що «необхідною і достатньою для виправлення і перевиховання обвинуваченої буде призначення покарання у вигляді позбавлення волі, із звільненням від відбування покарання з випробуванням». Таким чином, водія трамвая засудили до трьох років позбавлення волі умовно, а також позбавили прав на два роки і зобов’язали компенсувати вартість транспортної експертизи – 1716 гривень.


Читайте також:


Залишити коментар: