Влада активно працює над впровадженням “другої пенсії”, – Третьякова



В Україні буде проведено пенсійну реформу, в рамках якої планується впровадження системи, яка дасть змогу працюючому  громадянину самостійно вносити кошти і накопичувати їх протягом трудової діяльності.
Влада України активно готується до впровадження такої системи. Про це в інтерв’ю Гордону розповіла Галина Третьякова, голова Комітету ВРУ з питань соцзахисту.

У програмі президента та політичної партії “Слуга народу” є обіцянка впровадження  “другої пенсії”. Я думаю, це говорить про наявність політичної волі для переходу до реальної реформи. У парламенті є монобільшість, яке підписувалось під програмою…Зараз йде робота над текстами. Ми намагаємось збалансувати документ і максимально задовольнити потреби стейкхолдерів. Прем’єр-міністр налаштований на виділення частин ЕСВ на збереження, а це колосальний крок вперед, може бути, навіть вирішальний. Якщо в 2023 році вийде запустити процес – це буде прорив“.

- джерело.

Також Третьякова вважає, що є ще проблема довіри від населення до нововведень.

“Є багато проблем, у тому числі недовіра вкладчиків. Усі наші експерименти минулих років показали, що в подібних конструкціях є дири. Задача – створити європейську модель системи, де немає витіку. Ми підписали Угоду про асоціацію. Там є декілька директив, які здійснюють нагляд за фінансовим сектором, моделі побудови накопичувальної пенсійної системи. Законопроект №2683 готовий до співпраці з Світовим банком та багатьма міжнародними експертами. Нам доведеться не тільки створювати законодавчу базу, а й розвіяти багато міфів. У нас же як – тільки щось приймається, відразу обростає домислами, всьому надається негативна конотація, навіть хорошій і правильній справі...”.


Читайте також:


Залишити коментар: