Вісім дієвих засобів від комарів: позбутися набридливих комах раз і назавжди



Щоб позбутися комарів, які надзвичайно сильно надокучають влітку, варто звернути увагу на вісім простих, але дієвих засобів. В будинку та на природі ви будете повністю захищені вд надбридливих комах. Читайте в матеріалі ТСН.ua про народні засоби від комарів.

Пише - джерело.

Любите літній відпочинок, але набридають надокучливі комарі, які можуть зіпсувати настрій своїм дзижчанням та укусами?

Є кілька народних засобів, які допоможуть позбутися цих комах в будинку та на природі.

Дієвий засіб від комарів та мух в оселі – валеріана чи камфора, які потрібно випарувати над пальником. Якщо приміщення досить велике беріть не менше 100 г ароматної речовини.

Щоб позбутися комарів на природі, варто знайти листя горобини або черемшини, дрібно порізати його, а потім натерти соком всі відкриті ділянки тіла. Запах буде чудово відлякувати кровопивць.

Чудовий захист від комарів – ефірні олії евкаліпту, анісу, гвоздики чи базиліку. Потрібно у склянці води розвести 5-10 капель, а потім намастити всі відкриті ділянки тіла. В будинку можна бризнути цим розчином на свічку або в камін (підійде навіть сковорода), а потім розігріти. Також радять змочити шматочок вати у такому розчині та покласти на підвіконня.

Цікаво, що комарів відлякує запах листя помідорів чи бузини. Їх можна покласти в будинку в непомітних місцях.

Покладіть на природі в багаття кілька гілок ялівцю – це ефективний засіб від комарів.

Запах кедрової олії також чудово відлякує комарів. Також він не подобається тарганам та мухам.

Хочете, щоб комарі не кусали? Тоді вам варто приготувати настійкою з кореню полині, а потім обмитися нею. Щоб приготувати – візьміть жменю порізаного коріння, залийте його 1,5 л води та закип’ятіть. Потім дайте постояти ще 15-20 хвилин.

Можете також налити в електричний фумігатор 100% екстракт евкаліпту. Це прекрасний засіб від комарів, після якого надокучливі комахи забудуть дорогу до вашого будинку.


Читайте також:


Залишити коментар: