“Вірус знищить ваш організм, якщо почалися ці фатальні страждання”: медики про штам “Омікрон” і його симптоми



Штам “Омікрон” стрімко поширюється Україною, медики закликають мешканців нашої держави поводитися відповідально та виважено, адже наближається Новий рік, а це ризик початку масового інфікування. Фахівці повідомили, що симптоми здатні швидко перейти у справжні страждання, котрі можуть вилитися у фатальні наслідки, якщо терміново не звернутися до лікаря.

- джерело.

Як інформує “Obozrevatel”, експерти Американського центру хвороб та профілактики закликають людей стежити за конкретними симптомами та терміново звертатися до медиків, якщо вони з’являться. Про це заявив доктор Рагіб Алі.

Зокрема, 89% інфікованих новим штамом на початковій стадії мають симптоми, що спостерігаються за звичайної застуди. Вони включають сухий кашель та “першіння в горлі”. Деякі пацієнти також повідомляють про втому, закладеність, чхання або нежить.

Хоча ці симптоми в більшості випадків були легкими, є побоювання, що штам “Омікрон” стрімко передаватиметься і може уникнути імунітету організму, викликаного вакцинами.

Південноафриканська лікарка Анжеліка Кутзі, яка першою попередила про інфікованих із новою мутацією, заявила, що у людей, які захворіли на коронавірус нового штаму “Омікрон”, виявляються незвичайні, але легкі симптоми. За її словами, хворі скаржилися на сильну стомлюваність. Також спостерігалась висока частота пульсу. Водночас ні в кого не було втрати смаку чи нюху.


Читайте також:


Залишити коментар: