“Вірус став для цих людей у 10 разів страшнішим, штам “Омікрон” несе біду”: медики про жах від хвороби



Світом поширюється штам “Омікрон”. В Україні далі домінує смертоносний вірус “Дельта”. Медики заявляють, що значна частина людей опинилася фактично незахищеною перед загрозою страшного вірусу. Також існує велика кількість громадян, котрі прострочили важливі заходи, спрямовані на захист їхнього здоров’я.

- джерело.

Як інформує “Obozrevatel”, заступник міністра охорони здоров’я, державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що у невакцинованих проти коронавірусу громадян у 9 разів вищий ризик смерті від COVID-19. Нещеплені також мають у 5 разів вищий ризик госпіталізації.

Такі дані електронної медичної системи охорони здоров’я України за серпень-жовтень свідчать про те, що щеплення захищають життя та здоров’я.

Однак, за словами Кузіна, близько 110 тис. українців прострочили введення другої дози вакцини від COVID-19.

“Зараз обов’язок кожної людини – захистити себе та рідних, зробивши щеплення. Водночас близько 110 тис. українців прострочили другу дозу антиковідної вакцини. Саме тому закликаю кожного прийти та надолужити пропущену дозу”, – сказав він.

Головний санлікар також розповів про мінімально можливі інтервали для введення доз вакцин. Для Comirnaty/Pfizer-BioNTech цей термін становить 21 день, Moderna – 28 днів, CoronaVac/Sinovac Biotech – 14 днів, Oxford/AstraZeneca – 28 днів.


Читайте також:


Залишити коментар: