«Він звільнив цю істоту у мене на очах»: у Харкові покарали продавчиню, яка порадила мовним активістам рухатися в «п….у»



Активістка Оксана каже, що вона прихильниця «м’якої українізації»

Пише - джерело.

У Харкові покарали фігурантку мовного скандалу – продавщицю кіоску «Колосся. Долина смаку». Власник торгової точки звільнив жінку.

Каже, що сам був шокований, коли подивився відео зняте активістками, хоча на відео ми, насправді, бачимо вже завершення конфлікту. Так чи інакше, активістка Оксана Хвиля повідомила в Facebook:

«Спілкувалася з власником. Він звільнив цю істоту у мене на очах. Справа в тому, що вона хотіла мене обдурити, і дала мені телефон подружки, замість телефону куратора.

А обдурила власника, так що він теж жадає її крові. Все ок, він нормальний хлопець, зі Львова, залишився в Харкові після навчання. Коли побачив відео, сам очманів», – пише Оксана.

Що сталося того дня біля кіоску в Харкові

Активістка пояснила, що вона прихильниця «м’якої українізації».

Вона спілкується виключно українською, зокрема й при купівлі товарів.

Коли ж виникає питання з боку продавця про дрібні гроші, аби легше було дати здачу, то жінка відповідає, що дрібні є тільки для тих, хто обслуговує її – українською.

Оксана Хвиля каже, що зазвичай у продавців її підхід агресії не викликає, але не в цьому випадку.

Саме через «двадцятку» і розгорівся грандіозний скандал, про який дізналася вся Україна.

«Продавщиця тараторила російською «ой, у нас зразы вкусные», але коли почула моє «ні, двадцять гривень тільки для тих, хто обслуговує українською», її порвало.

Вона почала кричати, щоб я котилася в Бандерштадт, що вона русская, приїхала з Росії, і ніякої української тут не буде» – написала жінка в соцмережі.

Продавщиця забрала вже упаковані покупки й жбурнула жінці назад її гроші.

Оксана ж пішла, але повернулася вже з донькою, яка й зняла продовження скандалу на камеру.


Читайте також:


Залишити коментар: