Війна за євробляхи: українці дотиснули владу



У власників “евроблях” немає єдиної позиції по закону

- джерело.

Щоб вирішити проблему автомобілів з єврономерами, влада пішла на компромісний варіант.

У Верховну Раду буде внесений узгоджений профільним комітетом і активістами законопроект, який здешевить розмитнення на кордонах, а за його основу буде взято молдавський аналог, передає “Авто Євро Сила”. Вказується, що додаткові обговорення пройдуть на засіданні комітету 21 березня, куди будуть запрошені нардепи, члени Кабміну і, власне, активісти руху.

Також активісти досягли принципових домовленостей з головою парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною.

“Цей закон був апробований в Молдові, ми ж повинні внести свої корективи, зміни, щоб він задовольнив українців, а не чиновників і Верховну Раду. Южаніна запевнила, що у влади є політична воля для вирішення цього питання”, – підкреслив глава “АЕС” Олег Ярошевич.

Южаніна зазначила: “Аналогічна ситуація була в Молдові, там вже використовували такий варіант виходу з акцизного податку. Його могли оплатити громадяни, щоб отримати можливість зареєструвати автомобілі в країні, встати на” законні рейки “, щоб надалі не зловживати нормами митного законодавства. Наступний крок – паралельно внести зміни в законодавство, щоб у майбутньому заборонити зловживати прогалинами в законі, які зараз використовують люди і завозять автомобілі”.

Крім того, за словами чиновника у власників “евроблях” немає єдиної позиції по закону. У зв’язку з цим прийняття законодавчої бази ускладнюється.

“Активісти не завжди йдуть на угоду з тими компромісними варіантами, які ми пропонуємо. Тому що є бажання нічого не платити або платити чисто символічну суму в розмірі 50-100 євро. Такого бути не може. Та й самі активісти зараз розділилися на певні напрямки – деякі погоджується з компромісним варіантом комітету, деякі стоять на своєму, що “ми нічого не будемо платити”. Мені важко працювати в цьому напрямку”, – сказала Южаніна.


Читайте також:


Залишити коментар: