Від COVID-19 помер 24-річний хлопець: “Руслан задихався, а медики аж через 12 год. підключили його до кисню”



У місті Вінниці від COVID-19 помер 24-річний Руслан Петриченко. Хлопець працював нацгвардійцем та був одружений. Рідні вважають, що медики не контроювали стан пацієнта, через це Руслан і помер.

- джерело.

Про це інформує “33 канал”, передає “Це моя Україна“.

Дружина Руслана Ірина припускає, що її чоловік підхопив коронавірус на службі, коли був у відрядженні. Після повернення він захворів і лікувався вдома. Далі його стан не поліпшився, тож йому зробили КТ, яка показала, що у чоловіка уражені 75% легенів. Руслана направили до лікарні.

З 11 по 23 листопада він перебував у 3-й міській лікарні. Увесь цей час жа­лівся, що медичний персонал не підходить до нього, не кажуть, чим лікують, які результати ана­лізів, не допомагають з елементарними потребами”, – говорить дружина померлого.

Мати Руслана Наталія Романівна говорить, що син навіть їсти і пити відмовився, бо санітарки не підходили, щоб поміняти йому судно, оскільки він був підключений до кисню.

“З першого дня, як Руслана госпіталізували у цю лікарню, у нього почалася задишка, ходив на пост просити допомоги, але його аж через 12 годин підк­лючили до кисню. Потім почали ставити крапельниці, але які медикаменти вводили, не повідомляли. Я теж працюю в одній із лікарень Хмельницького, але у нас інше ставлення до пацієнтів! Усі ампули відкриваються при хворих, лікарі та медсестри спілкуються з пацієнтами та їхніми родичами. А я декілька разів телефонувала на сестринський пост та до лікарів, але вони лише обурювалися, що їх турбують. А як не турбувати, якщо я мама і знаю, що моїй дитині зле?!”, – зазначає мати Руслана.

Батько молодого нацгвардійця після пережитого горя намагається з’ясувати причини смерті сина. Він говорить, що син розповідав, що з ним у палаті лежала жінка, хоча палата чоловіча. Вона теж була важка.

“Якось хотіла пити, але до неї ніхто не підходив, тому самостійно зняла маску, щоб втамувати спрагу, але не змогла. Довго кричала, кликала на допомогу. Руслан уже не витримав і сам хотів підійти до неї, але не зміг, впав. Нарешті підійшли санітарки, дали їй ковток води, на­діли маску і прив’язали до ліжка. До ранку бідолашна померла. Син писав, що труп поряд з ним пів дня пролежав, аж в обід забрали”, – говорить батько Руслана.

Чоловік впевнений, що його син помер уві сні, можливо, через те, що впав тиск у апараті, оскільки напередодні Руслан повідомляв, що були перебої з киснем. Батьки розуміють, що ніхто і ніщо не поверне їм іхнього сина, але налаштовані боротися, щоб врятувати інші життя.

“Ми чули, що того ж дня, як помер син, у лікарні не змогли врятувати ще трьох пацієнтів. Звісно, легше списати усе на важ­кість хвороби. Але ми навіть не знаємо, що за хвороба була у нашого сина. Його просто попросили підписати згоду, що у нього коронавірус, щоб покласти в одну палату з коронавірусними пацієнтами. Руслан був міцним, на жодній медкомісії до нього не було питань, він служив, тричі був у зоні ООС. А цього разу на КТ, окрім уражених легень, виявили збільшене в розмірах серце. Ми готові були купити ліки і від серця, але лікарі казали, що нічого не треба. Ось так і втратили молодого хлопця, який тільки починав свою кар’єру у Нацгвардії, декілька місяців, як одружився. Як можна змиритися з такою втратою?” — кажуть зго­рьовані батьки.

У департаменті охорони здоров’я запевнили, що у 3-й міськлікарні, де лікувався Руслан Петреченко, жодних проблем з киснем чи ще з чимось – немає.

“Станом на 23 листопада у лікарні функціонували 5 ковідних бригад у складі 16 лікарів, 33 особи серед­нього медичного персоналу та 31 — молодшого медперсоналу. Дефіциту медичних кадрів немає. Наказом по закладу затверджено алгоритм дій працівників при наданні медичної допомоги пацієнтам з підозрою та хворим на COVID-19. Подача кисню в лікарні здійснюється центра­лізовано кисневою магістраллю з газифікатора. Перебоїв з постачанням кисню не було”, – говориться в їх повідомленні.


Читайте також:


Залишити коментар: